Tuesday 15 September 2009

Ceklabor


1,8 kg fiatal cekla
1,2 kg cukor
boreleszto, nutrient
1 citrom
4-6 szegfuszeg
15 g gyomber
annyi viz, h 4,5 l folyadekot kapj
  • Jol mosd meg a ceklat, majd szeleteld vekonyan.
  • 3,5 l vizben forrald fel a citrom vekonyra vagdosott hejaval es a fuszerekkel, amig puha. Ne fozd tul.
  • Szurd a cukorra egy nagy muanyag vodorbe. Jol keverd el, es mikor langyos, add hozza a citrom levet es az elesztot (v. 1 tk granulalt eleszto).
  • Lefedve hagyd allni meleg helyen 2 napig. Mikor kezd erjedni, szurd at a fermentalo uvegbe, toltsd fel vizzel, ha kell, es zard le fermentation trappal.
  • Szivd le a zuledekrol, mikor kitisztul.
  • Mikor teljesen kesz, sotet uvegben tarold, hogy megorizd a szinet.

No comments:

Post a Comment