Saturday 26 September 2009

Kinai rizsbor

1,3 kg paddy rice (amin meg rajta van a hej, a hantolt rizs nem jo, meg a barna rizs sem igazan)
1,3 kg mez
4,5 l viz
2 citrom es 2 narancs leve
eleszto
  • Aztasd a rizst vizben 20 napig, minden nap keverve.
  • Fozd kis langon, ming megpuhulnak es szetfonek.
  • Ekkor tedd agyagedenybe a 4,5 l vizzel.
  • Itt kulonfele viragokat es mezet adnak hozza, ez eredetileg a keszito izlesetol fugg. Pl. harsfaviragot, citrom- es narancslevet, vekonyan hamozott citrushejat.
  • Mikor jol elkeveredett, es lehult, add hozza az elesztot, majd tobb napon at erjeszd.
  • Szurd le, erjeszd meg egyszer, mig magatol feltisztul.
  • Ekkor kis agyaguvekekbe toltik, amit legmentesen lezarnak, es hagyjak a bort erni.

No comments:

Post a Comment