Wednesday 16 September 2009

Szegfubor

2 l feher szegfu
1,25 kg cukor
1 narancs
1 citrom
225 g mazsola
eleszto, nutrient
viz 4,5 l-re
  • Onts a viragra 4 l forro vizet. Hagyd allni maximum 3 napig, idonkent megkeverve.
  • Szurd le, nyomkodd is ki.
  • Apritsd fel a mazsolat, szeleteld vekonyan a narancsot es citromot, es a cukorral es nutrienttel egyutt add a lehez.
  • Mikor kihult, add hozza az elesztot. 17-20 fokon erjeszd 10 napig, lefedve.
  • Szurd at, uvegben erjesztes, 3 honap mulva szivd le az uledekrol. Tarold most parafaval bedugaszolva.
  • Ujabb par honap mulva megint szivd le, toltsd uvegbe. 4 honap az uvegben, es fogyaszthato.

No comments:

Post a Comment